Rogla in Terme Zreče "srebrna" na gostinsko-turističnem zboru v Portorožu

Objavljeno: Novice, Za medije

Zaposleni v Unior Turizmu so se tudi letos odlično odrezali na tekmovanjih v okviru letošnjega 62. gostinsko-turističnega zbora. Matjaž Kovačič iz Term Zreče je prejel srebrno priznanje na tekmovanju vinskih svetovalcev, medtem ko si je srebrno priznanje »zakuhal« tudi Domen Hren z Rogle na tekmovanju v pripravi jedi v kotličku.

Združena ekipa Rogle in Term Zreče, ki so jo sestavljali vodja ekipe Damjan Idvorjan, kuharja Aleš Bornšek in Damijan Strmšek ter natakarja Simeon Črešnar in Metod Borovnik, je v skupnem seštevku prejela srebrno medaljo v pripravi in postrežbi slavnostnega menija. Tokrat so sodniki podelili tudi nagrado v posebni kategoriji, in sicer zlato medaljo Damjanu Idvorjanu za animacijo oziroma show program ob postrežbi.

Ekipa Unior Turizma si je srebrno medaljo »prikuhala« z menijem:

Aperitiv
Br'stovska penina
iz sorte malvazije, klasična metoda, suho, vinorodna dežela Primorska, vinorodni okoliš Kras, vinarstvo Rebula

»FULL HOUSE«
domača raviola, polnjena s skuto in z ajdovo kašo ter s tofujem in z dimljenim sirom
korenčkov pire
espuma iz zorjenega Zbrinca
viola čips

Sivi pinot
vinorodna dežela Primorska, vinorodni okoliš Vipavska dolina, letnik 2014, suho, pridelano in polnjeno na Slavčkovi kmetiji,
Vodopivec Slavko in Alenka

»POKER«
popečene telečje ličnice
polenta s tartufato
pena iz zelene, rdeče pese in medu
maslo iz telečjega mozga
timijanova omaka
ocvrti list žajblja in slanina

Modri pinot
vinorodna dežela Primorska, vinorodni okoliš Slovenska Istra, letnik 2013, suho,
prideluje in polni vinarstvo Klen'art

»ROYAL FLASH«
čokoladni biskvit s kavo in kavnim likerjem Kahlua
čokoladni »crumble« s praženimi mandlji in z bučnimi semeni
kavni mousse
flambirane nektarine z domačim slivovim žganjem v karamelni omaki z breskovim sokom

Klarnica
vinorodna dežela Primorska, vinorodni okoliš Vipavska dolina, letnik 2011, sladko, vino posebne kakovosti, prideluje in polni klet Sveti Martin

Digestive
Vinski destilat iz Rebule
letnik 2004, staran v hrastovem sodu, vinorodna dežela Primorska, vinorodni okoliš Vipavska dolina, Slavčkova kmetija

Višnjev liker
letnik 2010, vinorodna dežele Primorska, vinorodni okoliš Vipavska dolina, kmetija Gregorič

Udeležba na tovrstnih tekmovanjih in odlični rezultati, ki jih naši sodelavci dosegajo, so izredno pomembni za naše podjetje, saj posebno pozornost namenjamo ravno vsebini in kakovosti ponudbe.

Vsi v Unior Turizmu smo izjemno ponosni na naše »srebrne« kolege in jim iskreno čestitamo. Z njihovim znanjem, s strokovnostjo in srčnostjo raste tudi naša konkurenčnost na turističnem trgu.