Podelitev priznanj in nagrad Naj Inovator leta 2023

Objavljeno: Novice

Na slovesni podelitvi priznanj in nagrad Naj inovatorjem leta 2023 v družbi UNIOR d.d. smo izpostavili izjemne dosežke na področju inovacij.

Predsednik uprave Robert Vuga in član uprave Branko Bračko sta s posebno pozornostjo čestitala nagrajencem ter jim izročila priznanja in nagrade, s čimer sta izrazila priznanje za njihov pomemben prispevek k napredku podjetja.

Predsednik uprave družbe UNIOR d.d. Robert Vuga je izpostavil: »Inovacije so eden od temeljev našega uspeha, vendar so prav tako ključne manjše, stalne izboljšave, ki jih bomo z usmerjenimi in sistematičnimi pristopi še dodatno spodbujali. Prispevek vsakega posameznega sodelavca je neprecenljiv pri soustvarjanju vrednosti in napredka. Prav kultura stalnih izboljšav je namreč tista, ki podjetju omogoča dolgoročno konkurenčnost in trajnostno rast.«

Dogodek je obogatil dr. Matjaž Gams z Instituta Jožef Stefan, ki je s svojim prispevkom o umetni inteligenci (AI) poskrbel za vpogled v prihodnost tehnologije in inovacij.

Podelili smo priznanja in nagrade v treh kategorijah:

  1. Največ izvedenih sugestij v letu 2023
  2. Inovacije z največjo gospodarsko koristjo v letu 2023
  3. Najučinkovitejši program/sektor glede množičnega inoviranja v letu 2023

 

Kategorija: Največ izvedenih sugestij v letu 2023

V tej kategoriji so bili nagrajeni sodelavci iz programov Odkovki in Ročno orodje:

  • 1. mesto: g. Uroš Šega (program Odkovki)
  • 2. mesto: g. Dejan Gorenak (program Ročno orodje)
  • 3. mesto: g. Alojz Ribič (program Odkovki)

 

Kategorija: Inovacije z največjo gospodarsko koristjo v letu 2023

  • 1. mesto:
    Najvišjo nagrado so prejeli g. Dušan Vivod, g. Marko Kuk, g. Tadej Klančnik in g. Sebastijan Baksa. Podaljšali so  življenjsko dobo prijemal na robotiziranem kovanju UK-38. iz 1-2 mesecev na kar 36 mesecev.
  • 2. mesto:
    Drugo mesto sta osvojila g. Tadej Klančnik in g. Boštjan Črešnar (program Odkovki). Z optimizacijo uporabe kovalnih orodij na robotiziranih kovaških linijah sta omogočila popolno iztrošenje kovaškega orodja in znižanje zalog.
  • 3. mesto:
    Nagrado sta prejela g. Izidor Lamot in g. Boštjan Pliberšek (program Odkovki). S spremembo orodij sta omogočila prehod na enojne zaloge sredic.

 

Kategorija: Najučinkovitejši program/sektor/služba glede množičnega inoviranja v letu 2023

Letošnjo nagrado za najučinkovitejši program glede množičnega inoviranja je prejel program Odkovki. Nagrado je v imenu vseh zaposlenih prevzel g. Rafael Furman, komercialni direktor programa.

Podelitev nagrad Naj Inovator leta 2023 je ponovno potrdila, kako pomembno je stalno vlaganje v inovacije in napredek. Tako večje kot manjše inovacije igrajo ključno vlogo pri izboljšanju delovnih procesov in doseganju gospodarskih uspehov podjetja UNIOR d.d.